A Paintballnál a legfontosabb a BIZTONSÁG. Olvasd át figyelmesen a Biztonsági Szabályokat, mert ezek betartása óv meg Téged és másokat a sérülésektől.

Első szabály:

SOHA, de SOHA ne vedd le a játéktéren a maszkodat! Egy lövés, ami a szemedet éri, a látásod elvesztését okozhatja. Ne vedd le a maszkod, még ha bepárásodik, akkor sem. Jobb pár percig nem látni, mint egy egész életen keresztül. Aki játék közben leveszi a maszkját, azonnal kizáratik a játékból!

Második szabály:

Viselkedj fegyelmezetten. Ne mássz fel a fákra! Ne ugorj le tárgyakról, mert a végén kemény dolgokra fogsz érkezni.

Harmadik szabály:

Igazi fegyverek használata tilos! Ez magában foglalja a késeket, éles fegyvereket, stb. Nem játszhat nálunk SOHA aki ez ellen vét!

Negyedik szabály:

A fizikai erőszak és az alkohol fogyasztása tilos! A játékosok azonnali kizárásához vezet.

A további szabályokat is olvasd el figyelmesen:

Ha játék közben dudaszót hallasz, hagyd abba a lövöldözést, de a maszkot a pálya területén még ekkor se vedd le! A dudaszó fogja a játék végét és elejét jelenteni.Legyél fair játékos! Ne lőj többet valakire, csak amennyit muszáj, ha tudod, hogy eltaláltad, ne sorozd tovább. Te is kerülhetsz hasonló helyzetbe.

A versenyszabályzat szerint:

szabalyok 001Ha egy golyó eltalál és szétfröccsen rajtad, akkor jelezd, hogy eltalált. Mond többször is hogy: “TALÁLT. KIESTEM.” Dugd vissza a csődugót, emeld fel a fegyveredet a magasba és menj a kiindulópontra. Ha találat ért, nem szabad a még játékban maradt játékosokkal beszélni. Ha egyszer lelőttek, kiestél, nem gondolhatod meg magad. Találatnak számít, ha bármilyen testrészedet megüti a labda és szétfröccsen. Nem számít találatnak, ha csak rád fröccsen a festék pl: a fedezékedről. Fegyvert, fejet, maszkot, ujjakat ért lövés illetve minden magadon hordott tárgyon ért lövés találatot jelent, ezért ne vidd vagy mozdítsd el a fedezékeket. Mi úgy szeretjük őket, ahogy ott vannak. Ha nem vagy biztos benne, hogy tényleg találat ért, szólj a bírónak, hogy “ELLENŐRZÉS!” és majd ő eldönti, hogy mi a helyzet. Ha Te hallottad, még nem biztos, hogy mások is hallották, ezért mondd többször. Ilyenkor a többi játékosnak nem szabad lőni az ellenőrzés alatt lévő játékosra. Ha kész van és nincs találat, akkor hangos “TISZTA!” felkiáltás után újra a játékba léphetsz. A játék elején mindig eldöntjük, hogy milyen találati pontosság mellett akarunk játszani.

Az utolsó:

biztonsági és udvariassági szabály is. Lehetőleg ne lőj emberre 5 méternél közelebbről. Fájdalmat okozhat! Ezt persze nem lehet megtiltani. Először is vannak speciális hát illetve mellvédőink, amit igény szerint használhattok. Másodszor, ha valaki háta mögé osonsz, akkor mond neki, hogy adja meg maját. Ha valaki azt mondja Neked, hogy: “ADD MEG MAGAD!” akkor nézz körül, hogy lásd neked szólnak-e és utána dönts: megadod-e magad vagy nem. Ha Te felszólítottál valakit, hogy adja meg magát és ő elkezd a fegyverével feléd fordulni, elkezd szaladni, vagy elkezd táncolni, akkor lőj. Legközelebb meg fogja adni magát.

paintball panorama

Tárhely szolgáltató

Tárhely szolgáltató:

KexDesign